Dodik i Bevanda: Podržavamo rekonstrukciju Vijeća ministara

Milorad Dodik, Vjekoslav Bevanda
. Dodik je, nakon razgovora s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom u Banjoj Luci, ponovio da bošnjačke političke partije nude svoja personalna rješenja i da stranke iz RS-a tu ne mogu birati kandidate, a sukladno ranijim dogovorenim principima.

„Ne želimo narušiti taj princip", ponovio je Dodik i naglasio da kandidate koje predlažu predstavnici iz RS-a ne mogu osporiti partneri iz FBiH, pa tako ni obrnuto.

Ponovio je i da sukladno ustavnim rješenjima jedan od novih ministara, koga će predložiti bošnjačke stranke, morat će biti s prostora RS-a.

Dodik je na tiskovnoj konferenciji dao potporu radu Vijeća ministara, te razgovorima s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom stand-by aranžmanu podsjetivši da vlade entiteta treba uraditi svoj dio posla i vjeruje da u tom pitanju neće biti problema.

Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda podsjetio je da će danas s entitetskim premijerom razgovarati o aranžmanu s MMF-om, te da je i u razgovoru s Dodikom dobio podršku da se što brže rješavaju sva sporna pitanja da bismo dostigli ono što je bilo u zaostatku u prethodne dvije godine.

Fena