Do kraja mjeseca smjenjivat će se oborine i vrućine

ventilator, klima uređaj, vremenska prognoza, pravila, vrućina, savjeti, vremenska prognoza, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, meteoalarm, meteorolška prognoza, meteo alarm, meteorolozi, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ventilator, klima, klima uređaj, ventilator, vrućina, ljetna vrućina, toplotni udar, znojenje, neznojenje

... velika promjena - dolaze oborine.

Kako se navodi, nagle izmjene sunčanih razdoblja i lokalnih pljuskova obilježje su proteklo razdoblje u BiH. Slično vrijeme zadržat će se i u prognoziranom razdoblju od 12. do 27. lipnja. Nešto nestabilnije razdoblje očekuje se krajem tekućeg tjedna s intenzivnijim oborinama u Hercegovini i središnjim, zapadnim i sjevernim krajevima Bosne.

Početkom idućega tjedna, odnosno od 18. do 21. lipnja, prognozira se stabilnije vrijeme s malim izgledima za povremeni lokalni pljusak. Već od 21. do 27. lipnja izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu obilnijih pljuskova u Hercegovini i u središnjim, sjeveroistočnim i zapadnim predjelima Bosne.

Jutarnje temperature zraka u razdoblju od 12. do 22. lipnja u Bosni kretat će se od 12 do 17, u Hercegovini od 16 do 21 stupanj. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, s vrijednostima u Bosni od 25 do 30, u Hercegovini do 33 °C.

Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u donosu na prethodno razdoblje s najnižim temperaturama od 15 do 20 stupnjeva u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stupnja i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Hercegovini do 35 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Početkom lipnja veliki broj bh. građana počeo je planove ili se već odlučio na odlazak na godišnji odmor. Meteorolozi tvrde kako će biti sunca, ali i oborina, zato prije puta provjerite vremensku prognozu.