Đakonsko ređenje u Drvaru

drvar, ređenje

...za đakona Banjolučke biskupije bogoslova Borisa Jorgića, domaćeg sina drvarske župe. Đakonsko ređenje bit će pod svečanom svetom misom koja započinje u 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Drvaru. Na misi će pjevati zbor bogoslova Vrhbosanske bogoslovije u Sarajevu pod ravnanjem maestra Marka Stanušića.

Boris Jorgić je rođen 9. prosinca 1991. godine u Zenici, kao prvo od troje djece Zorana i Anđelke (r. Stijepić) Jorgić. Osnovnu školu je završio u Drvaru, gdje je doselio 1995. sa svojim roditeljima nakon progonstva iz rodne župe Kraljeva Sutjeska. Gimnaziju i sjemenište kao kandidat Banjolučke biskupije pohađao je u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić" u Travniku gdje je i maturirao 2010. godine.

Iste godine upisuje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Nakon završene dvije godine filozofskog studija, biskup Franjo Komarica ga šalje na daljnji studij teologije na Papinsko sveučilište Gegoriana u Rimu, gdje je boravio u Papinskom zavodu Germanicum et Hungaricum de Urbe, te i diplomirao ove, 2015. godine.