Dio roditelja nije poslao djecu u školu, nastava uz pojačanu prisutnost policije

Dio roditelja nije poslao djecu u školu, nastava uz pojačanu prisutnost policije

Direktorica Osnovne škole "Hilmi efendija Šarić" u Tarčinu Zineta Bajrić izjavila je za Srnu da se nastava u ovoj školi odvija redovito, ali uz pojačanu prisutnost policije u okružju.

"Dio roditelja, na svoju odgovornost, nije poslao djecu u školu", rekla je Bajrić, ističući da roditelji imaju pravo na osnovu svojih procjena poslati ili ne poslati djecu u školu. Ona očekuje da će u drugoj smjeni broj učenika na nastavi biti veći.

Navodeći kako škola radi bez ikakvih promjena i izvanrednih mjera, Bajrić je dodala kako su u stalnom kontaktu s policijom.

"Policija obavlja svoj posao, patrole su pojačane i u kontaktu smo ukoliko bude potrebe za nekim izvanrednim mjerama", rekla je Bajrić.

Ona je precizirala da djeca iz udaljenih dijelova Tarčina na nastavu i danas dolaze koristeći redovan prevoz.

Odbjegli višestruki ubojica Edin Gačić (42) osumnjičen je da je u subotu, 9. veljače ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića u Suhodolu u blizini Tarčina. Uprava policije MUP-a Sarajevske županije raspisala je operativnu tjeralicu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić, koji je u ratu bio pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", 1998. godine je ubio bivšeg suborca, a 2002. godine svoju majku. On je prošli tjedan na području općine Konjic ubio Sauda Sultanića i od tada je u bijegu.