Devet škola HNŽ-a dobiva e-učionice

Devet škola HNŽ-a dobiva e-učionice
Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović u srijedu je potpisao ugovore s ravnateljima devet škola za donaciju opreme za elektroničke učionice.

Škole koje će dobiti novu opremu i elektronske učionice su: O. Š. Antuna Branka Šimića, O. Š. Marko Marulić Prozor, O. Š. Silvija Strahimira Kranjčevića, O. Š. Fra Didaka Buntića Čitluk, O. Š. Stolac, JU O. Š. Alija Isaković, JU Druga O. Š. Konjic, JU IV O. Š. Mostar te JU O. Š. Suljo Čilić Jablanica.

Ministar je istaknuo kako se s ovim projektom ide redom prioriteta i iz temelja obrazovanja, što predstavljaju osnovne škole.

U pojedinim školama počela je instalacija navedenih učionica, a u petak u O. Š. Antuna Branka Šimića ćemo imati prezentaciju i otvaranje jedne takve učionice, s čime ćemo obilježiti još jedan uspješno implementiran projekt i donaciju školama. Cilj ovog projekta, kao i drugih, jeste unaprjeđenje i modernizacija nastavnog rada i procesa u skladu s modernim tehnološkim dobom i podučavanjem 21. stoljeća. Svo nastavno osoblje koje će koristiti navedene učionice će dobiti potrebne obuke u cilju što kvalitetnijeg održavanja nastave, kazao je ministar Hadžović.

Oprema koju će dobiti devet škola je sljedeća: tablet za učionicu, ormar za punjenje i čuvanje tableta, softver za upravljanje učionicom, nastavom i kolaboracijom, wireless-n vpn router; vdsl2; web filtering go 100 wireless klijenata, 4 gigabita porta, laptop za nastavno osoblje, te upravljački program za učenike i nastavnike, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Prema planu javnih nabavki, oprema za elektroničke učionice vrijedi 150.000 KM.