DERVENTA Majci koja je ostavila dijete na -5 stupnjeva prijeti kazna od tri godine zatvora

DERVENTA Majci koja je ostavila dijete na -5 stupnjeva prijeti kazna od tri godine zatvora
Radio Derventa

Poslije šest dana provedenih na Pedijatriji dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", ostavljeni dvomjesečni dječak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja.

U bolnici su brinuli o njemu od 24. siječnja, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stupnjeva, ostavila u korpi na otvorenom, u haustoru između zgrada naselja Sajmište u Derventi.

Direktorica derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa djeteta i tajnosti podataka, nije mogla otkriti tko će brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu.

"Sve je odrađeno u najboljem interesu djeteta. Ostali organi vode postupke. Što će se dalje događati u odnosu na majku, to nije naš domena. Važno je da je dijete zbrinuto", rekla je Popović, potvrdivši da beba nije vraćena majci, ali da je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom.

Dvomjesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se siromaštvom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a poslije samo dva sata uspjela je pronaći i identificirati odbjeglu majku.

Okružno javno tužiteljstvo je njen postupak okvalificiralo kao krivično djelo napuštanja djeteta, zbog čega joj prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine.