Demanti Elektroprivrede HZHB na tekst u Dnevnom avazu

platformaši, ep hz hb, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, platformaši, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, smjena, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, platformaši, ep hz hb, studija, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, dobit, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, imenovanje, HSP BIH, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Elektroprivreda HZHB, ep hz hb, tarifa, struja, ep hz hb, aluminij, elektroprivreda, struja, ep hz hb, struja, redukcija, ep hz hb, istraga, damir leko, NSRzB, mito, damir leko, sindikat ephzhb, dubravko pervan, reket, NSUEPHZHB, EPHZHB, priopćenje, EPHZHB, nezakonitost, EPHZHB, gubitak, poslovanje, demant, EPHZHB, ep hz hb, Sipa, dokumenti, demant, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, ep hz hb, dubravko pervan, upošljavanje, ep hz hb, neplaćanje, sud, stipendije, Elektroprivreda HZHB, JP Elektroprivreda HZ HB, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Elektroprivreda Hrvstke zajednice Herceg Bosne, ep hz hb, demant, NSUEPHZ

...Ugovor broj: I-13/14 o kupoprodaji električne energije između JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i Rudnapa d.o.o. Banja Luka za potrebe opskrbe tarifnih kupaca. Vrijednost je ugovora 55.323.639,84 KM za količinu od 613 200 MWh iz čega je razvidno da prosječna cijena MW-a iznosi 46,13 EUR/ MW, a nikako u tekstu navedenih 57,8 EUR-a. Isto je tako nepobitna činjenica da je JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar raspisala javni poziv za nabavu nedostajućih količina električne energije za tarifne kupce za 2014.godinu sukladno Zakonu o javnim nabavama FBiH te da su se na taj natječaj mogli javiti svi zainteresirani ponuđači koji zadovoljavaju uvjete raspisanog poziva.

Prilikom vrednovanja pristiglih ponuda strogo se pazi na valjanost prispjele ponude sukladno Zakonu o javnim nabavama i propisanim uvjetima tenderske dokumentacije. JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar ne može utjecati na ponuđače u smislu provjeravanja od koga ponuđači nabavljaju električnu energiju niti to treba interesirati Elektroprivredu HZ HB d.d. Mostar.
Nadalje, u tekstu koji je objavljen dana 28.2.2014. godine koji potpisuje M. Aščić, iznesene su neistine prvenstveno ako uzmemo u obzir činjenicu da je za nabavu električne energije za 2014. godinu raspisano ukupno tri LOT-a te da se na jedan od LOT-ova izravno javila JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo kao i ostali sudionici na tržištu električnom energijom.

U ovom demantiju također naglašavamo da JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar ima potpisan Ugovor o prodaji i kupovini, isporuci i prijamu električne energije s JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo broj: 01-04-33337/2013 od 07.11.2013.godine za razdoblje VII- IX/2014.godine.

Možda je prosječnom potrošaču električne energije nejasno kako je osim javnih poduzeća za proizvodnju i prodaju električne energije moguće da se u tržišnu utakmicu uključe i trgovci električnom energijom. Iz toga razloga želimo naglasiti da je tržište električne energije otvoreno za sve kupce električnom energijom osim kategorije na 0,4 kV naponu, a i ta će kategorija biti slobodna birati na tržištu od 1.1.2015.godine. Na području BiH trenutačno postoji 23 registrirana imatelja dozvole za trgovinu električnom energijom (izvor www. nosbih.ba).
Na temelju svega navedenog nije nam jasno s kojom namjerom se lažno konstruira priča oko nekih kriminalnih radnji u samom poslovanju ovih dviju elektroprivreda koje su pod stalnim nadzorom nadležnih institucija i organa kontrole u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koje u svojim dosadašnjim kontrolama nisu pronašle nikakvih neregularnosti u poslovanju po pitanju trgovine električnom energijom.