Davor Dragičević podnio 100 prijava zbog 'ubojstva njegovog sina Davida'

Davor Dragičević, David Dragičević

Prijave, kako je navedeno, savjesnih građana, podnesene su protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinitelja. Najavljuje da će u narednom razdoblju predati oko 50.000 ovakvih prijava.

Dragičević tvrdi da je njegov sin David ubijen 23. ožujka 2018. godine, u vremenu od 22 do 23 sata te ponavlja da je prethodno mučen i maltretiran.

Podnio je danas Tužilteljstvu Republike Srpske prijedlog da se formira novi tužiteljski tima u kaznenom predmetu "teško ubojstvo" na štetu Davida Dragičevića.

U svom zahtjevu Dragičević traži od glavnog republičkog tužitelja Mahmud Švrake, da od glavnog banjolučkog tužitelja Želimira Lepira i njegovog tima tužitelja oduzme predmet o smrti Davida i da formira novi istraživački tim. U ovom zahtjevu naveli su "da imaju saznanja i osnovu sumnje da su Lepir i pojedini tužitelji iz sadašnjeg tužiteljskog tima sudionici u teškom ubojstvu nad Davidom Dragičevićem".

-Sudioništvo se ispoljava na način zlouporabe službenog položaja ili ovlaštenja u svrhu pomoganja neposrednom izvršitelju i drugim sudionicima nakon kaznenog dijela - navodi se u zahtjevu.

Tvrdi da se od 18. ožujka, kada je nestao njegov sin, "montiraju određene stvari" u slučaju smrti njegovog sina.

Dragičević je u izjavi novinarima ponovio da daje rok do 31. siječnja 2019. godine, kada bi njegov sin slavio 22 godinu, da se iznese istina u vezi s ovim slučajem.

-U suprotom planiram svoj pokop- ustvrdio je.

Dragičević je dodao i da će narednog mjeseca ili u nekom drugom terminu bit organiziran još jedan veliki skup grupe "Pravda za Davida".

Protiv Davora Dragičevića su rukovodni ljudi MUPRS-a podnijeli prijave za klevetu, a on najavljuje da će istu podnijeti protiv ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača, jer je "iznio neistinu da je David opljačkao jednu kuću u Banjoj Luci", u noći nestanka.

večernji.ba