Dario Kordić: Vjera, ljubav, ponos, čast i inat

Dario Kordić, Dario Kordić, sloboda, kordinacija udruga, Dario Kordić, Hrvati u BIH

U zračnoj luci Zagreb svog heroja dočekalo je nekoliko stotina prijatelja i suboraca.
Teško je sada opisati sve emocije koje su se dogodile tom prigodom, ali suze na licu mnogih dovoljno govore o prvim trenucima slobode čovjeka koji je nevin ležao u zatvoru skoro punih 17. godina.

Dario niti u jednom trenutku nije bio spreman prodati svoju čast, obraz i svoje domoljublje, i zbog svega toga najljepše godine svog života proveo je iza rešetaka. Oni koji su ga poslali tamo nisu se naravno jučer pojavili na njegovom povratku. O njima nećemo, nisu vrijedni niti jedne rečenice u priči o heroju koji je završio u zatvoru samo zato što je branio svoj narod od agresije. Da nije bilo Daria Kordića i njegovih suboraca Srednja Bosna bi danas bila etnički očišćena od Hrvata, i upravo u toj činjenici leže razlozi znog čega je i osuđen na dugogodišnju robiju.

Dario nije poklekao u ratu, nije ni poslije njega, a nisu ga slomile ni sve ove godine koje je proveo iza rešetaka. On je nakon svega ostao čist u očima svoga naroda koji zna koliku je žrtvu Dario podnio zbog svog domoljublja i poštenja. Daria danas mogu nazivati svakakvim imenima, ali on je za svoj narod bio i ostao heroj koji je izdržao sve kušnje na koje je stavljen. Na kraju Dario je i simbol otpotra svima onima koji su mislili da će BiH biti zemlja bez Hrvata.

U našem narodu postoji nešto što se zove vjera, ljubav, ponos, čast i inat, a sve te riječi su utjelovljene u liku i djelu Daria Kordića. Hrvatski narod može biti ponosan jer ima sina kao Dario, i da ih je bilo više takvih danas bi sigurno bili u povoljnijem polažaju u Bosni i Hercegovini.

Dragi Dario dobro došao na slobodu. Dobro došao svojoj obitelji i prijateljima, te dobro došao svom hrvatskom narodu za koga si toliko dao tijekom svih ovih godina.

Foto: dnevno.hr

HERCEGOVINA.info