Dario Kordić uputio pismo sudionicima humanitarnog koncerta u Beču

Ovo je dan sto učini Gospodin!

Ispunjen Duhom Svetim, duboko sam ganut i neizmjerno radostan što svi vi, večerašnji sudionici na humanitarnom koncertu u Beču, iskazujete kršćansku, bratsku i sestrinsku blizinu s mojim najmilijim; djecom Vladimirom, Marijiom i Elizabetom, suprugom Venerom i samnom.

Darujući nam ljubav svojih plemenitih i velikih srca svi vi na najbolji način oživotvorujete Kristovu temeljnu zapovijed: "Ljubite jedni druge kao sto sam ja ljubio vas"!

Najiskrenije želim da se svi večeras s velikim ponosom, ljubavlju i zahvalnošću prisjetimo svih naših hrabrih hrvatskih branitelja, osobito poginulih i teško stradalih hrvatskih junaka koji svoje mlade, blažene i čiste zivote i dijelove tijela, kao Svetu žrtvu ugradiše na Oltar Uskrsle hrvatske drzave i krvlju obranjene hrvatske hercegbosanske grude.
Snažno osjećam među svima nama golemu čast, milinu i zadovoljstvo što Božjom milošću magasmo biti dijelić velebne hrvatske povjesnice u Domovinskom ratu koju svojom Svetom krvlju pisaše istinski hrvatski heroji-naši besmrtnici.

Želim iz sve duše zazvati blagosov našeg Premilog Uskslog Spasitelja i Otkupitelja na sve vas, vaše drage obitelji, organizatore ove večeri-doista milosrdnog dijela ugledne HRVATSKO-AUSTRIJSKE ZAJEDNICE, HSKK Busovača i sve hrvatske klubove koji djeluju u Beču, kao i popularni hrvatski glazbeni sastav „Gazde",razigranu Kristovu mladež iz HKD Busovača i Tomislavgrad iz Beča, duo „Domazina" i sve plemenite potpomagatelje i sudionike ove dobročiniteljske večeri.

Kada danas promatram svojih, skoro 16 god. zatočeništva, prvo što pomislim je kako je ovo doista moje najmilosrdnije životno razdoblje u Kristu, jer u uzama doživjeh čudesni susret sa Svemogućim Bogom.

S ushitom i golemom zahvalnošću prolazim jedinstvenu, osebujnu Kristovu školu u kojoj Predragi Nebeski Otac brusi, usavršava i oplemenjuje moju dušu.
S ljubavlju kročim Gospodinovim stopama, s radošću noseći svoj maleni križ, prikazujući ga našem Stvoritelju za dobro i boljitak svojeg najljubljenijeg hrvatskog naroda.
Kako Sv. Pavao divno kliče:"Gdje je Duh Gospodnji tu je sloboda", tako se i ja osjećam potpuno slobodan u Kristu. Skrušeno molim Presveto Trojstvo da se u mojem životu upotpunome ostvari Sv. Božja volja!

Kroz posvemašnje moje zatočeništvo ispreplelo se toliko divnih neraskidivih veza s Hrvatima Beča i Austrije da uistinu mogu uskliknuti SLAVA I HVALA Milosrdnom Bogu što mojoj djecici ,supruzi i meni, dodijeli toliko mnoštvo anđela čuvara koji nas svo vrijeme krijepiše, snazise i veseliše.

Istaknut ću samo nekoliko prelijepih primjera koji oslikavaju zašto su Hrvati Beča i Austrije perjanice ustrajne potpore mojoj obitelji. Sve je počelo svakogodišnjim dolascima dobrog, blagog i samozatajnog Vinka Petrovića i prijatelja vlakom iz Bčca u haaški pritvor, nastavilo redovitim posjetama stotina hrvatskih muževa i žena u zatvor Karlau u Grazu u kojem boravim već 7 godina. Blizu je i desetljeće kako Hrvatska katolička misija u Beču na čelu s velečasnim fra Ilijom Vrdoljakom i njegovim sadašnjim časnim nasljednikom fra Josipom Korenom, fratrima,časnim sestrama i tisućama milih hrvatskih vjernika na poseban nacin iskazuje ljubav mojoj obitelji.

Zaslužuju isicanje i veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota i generalni konzul Branimir Lončar koji od svojeg dolaska na časnu službu u Austriu ,ljeta 2010. redovito pohode, kako mene tako i sve ostale hrvatske zatočenike.

I za kraj nešto što je kao izravan plod dobrote Hrvata Beča ugledalo svijetlo dana prije pola godine-knjiga dokumenata i svedočanstava o mojem sudskom procesu i uzništvu koju prirediše plemeniti i odlučni domoljub Miroslav Piplica i hrvatski branitelj i novinar Mladen Pavković uz pomoć dičnih hrvatskih muževa iz Beča i okolice.

Svi vi, ljubljena moja braćo i sestre, ostvarište jedno od blaženstava: "Blaženi i milosrdni, jer će milosđje postići"!

Uz izricanje velikog hvala, opet hvala, sve vas ljubi uvijek vaš brat i prijatelj

DARIO KORDIĆ