Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom - 19.04.2012

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, vremenska prognoza, kiša
Kiša pada na jugu, zapadu i mjestimično na sjeveru zemlje. Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica - 2 °C; Kupres i Srebrenica 3; Tuzla i Bugojno 4; Jajce, Zvornik i Ivan Sedlo 5; Bijeljina, Doboj, Drvar, Sanski Most, Zenica i Goražde 6; Sarajevo, Banja Luka, Gradačac i Livno 7; Prijedor 8; Bihać 9; Mostar 10; Trebinje 11; Stolac 12; Neum i Čapljina 13 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 926 hPa, za 13 hPa je manji od normalnog i opada. Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina sredinom dana, a poslijepodne se očekuje prestanak padavina u većini područja, osim na jugu. Više padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 16 °C.

U Sarajevu oblačno. Sredinom dana se očekuje kiša, a poslijepodne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 °C.