Danas u BiH kiša i snijeg, pojačane tegobe kod osjetljivih osoba

Danas u BiH kiša i snijeg, pojačane tegobe kod osjetljivih osoba
U sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje se susnježica i snijeg. Intenzivnije padalina u Hercegovini. Očekuje se od 20 do 40, a na jugoistoku Hercegovini do 60 l/m2. Prema kraju dana i u večernjim satima očekuje se slabljenje i prestanak padalina.

Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slab do umjeren, jugozapadni. Dnevne temperature 1 do 5, na jugu od 8 do 12 stupnjeva Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana se očekuje prelazak kiše u snijeg. Padaline slabog intenziteta. Dnevna temperatura oko 4 stupnja Celzijusa.

Pogoršanje vremenskih prilika praćeno padalinama i nižim temperaturama, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze.

Negativni utjecaj promjene postepeno će slabiti ka sjeveroistoku, a sa približavanjem noći opća slika će se djelimično popraviti u cijeloj zemlji. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku osjet hladnoće će biti izraženiji, stoga je neophodno prikladno se odjenuti, te ne pretjerivati sa aktivnostima.