Danas temperature do 38 stupnjeva, za vikend promjena vremena

Danas temperature do 38 stupnjeva, za vikend promjena vremena

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bugojno i Goražde 13 stupnjeva Celzijusa, Drvar i Livno 14, Jajce, Srebrenica i Zenica 15, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17, Doboj i Sarajevo 18, Banja Luka, Bijeljina i Zvornik 19, Mostar 21, Gradačac i Trebinje 22, Bihać i Neum 23 stepena Celzijusa.

Danas će u BiH biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38 stupnjeva Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 35 stupnjevaCelzijusa.

Bioprognoza

Nadprosječno visoke temperature za ovaj period, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati poteškoće u vidu malaksalosti, nervoze, glavobolje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, te umanjiti aktivnosti u najtopljem dijelu dana. Nedostatak svježine u noći može izazvati dodatno i probleme sa snom.

Kišovit vikend

Sutra će veći dio dana biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći uvijetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab, ujutro jugo, prije podne u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19, na jugu Hercegovine od 17 do 22 stupnja Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31, na jugu Hercegovine od 31 do 35 stupnjeva Celzijusa.

U nedjelju će biti pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 15 do 19 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak se očekuje slično vrijeme kao i u nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na jugu Hercegovine od 12 do 16 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 20, na jugu Hercegovine do 23 stupnja Celzijusa.