Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno, a tijekom dana i pretežno oblačno vrijeme mjestimično sa kišom

Količina padavina u protekla 24 sata: Livno 13 mm, Srebrenica 12, Stolac 11, Sanski Most i Neum 10, Zvornik 9, Ivan Sedlo 7, Bihać i Bileća 5, Bugojno, Prijedor i Zenica 4, Sarajevo 3, Mostar 2, Banja Luka, Bjelašnica, Doboj, Gradačac, Han Pijesak i Sokolac 1 mm. Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac 5, Srebrenica i Kupres 6, Sarajevo i Ivan Sedlo 7, Tuzla, Zvornik i Goražde 8, Livno i Sanski Most 9, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Prijedor i Zenica 10, Gradačac 11, Stolac 12, Mostar i Neum 13, Bihać 14 stupnjeva. Atmosfereki tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

PROGNOZA VREMENA ZA DANAS

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno, a tijekom dana i pretežno oblačno vrijeme mjestimično sa kišom najprije u južnim područjima, a tokom dana i u ostalim djelovima. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 14 do 23 stupnja.

U Sarajevu umjereno, a tijekom dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 16 stupnjeva.