Danas prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Danas, prije podne, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne naoblačenje. U jutarnjim satima ponegdje u Bosni moguća slaba rosulja, a u višom područjima snijeg. Jutarnje temperature od -2 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

U utorak oblačno vrijeme sa kišom, ponegdje na istoku zemlje moguća i grmljavina. Jutarnje temperature od 2 do 5, na jugu do 10, a dnevne od 11 do 18 °C.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od 3 do 10, a dnevne od 14 do 20 °C.

Stanje na cestama i prohodnost cesta:

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorena je dionica R-419a Tomislavgrad - Blidinje (dionica Rašćani - Mandino selo).

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju "Irac" na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za "Siporex" usmjeravaju se na M-4.

Na M-14.1 Gradiška - Dubica (u mjestu Gašnica) zbog izlijevanja vode na kolnik prometuje se sporije. Vozače molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju i da voze oprezno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-5 Donji Vakuf - Travnik (na mostu preko prijevoja Komar), Kiseljak - Busovača (u mjestu Bukovci), 

- M-5.1 Kiseljak - Šamin Gaj,

- M-6.1 Posušje - Tomislavgrad (na mostu Kovači), Livno - Kolo,

- M-17 Sarajevo - Jošanica,

- M-18 Kladanj - Đurđevik.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na R-463 Gradačac - Orašje (dionica Tramošnica - Obudovac).

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

 

Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu prometovati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

_________________________________________

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.

__________________________________________

Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.