Da nije Hrvata ne bi bilo ni BiH: Hrvati u BiH traže samo ravnopravnost

bh. hrvati, Hrvati u BIH, koalicija, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, pozicija, BIH, Hrvati u BIH, broj, peticija, Hrvati u BIH, Haag, Hrvati u BIH, broj, biskupska konferencija, Dayton, Politika, Hrvati, Hrvati u BIH, BIH, Hrvati u BIH, popis, Udruge proizašle iz Domovinsko rata, Hrvati u BIH, Herceg Bosna, odgovor, kordinacija udruga, novinar, ŽZH, neradni dan, kordinacija udruga, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, istraživanje, Hrvati u BIH, Sveučilište Mostar, Hrvati u BIH, popis, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, priopćenje, Hrvati u BIH, Federacija BIH, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, ravnopravnost, Hrvati u BIH, broj, katolici, BIH, HSP HB, čestitka, Herceg Bosna, županije, ujedinjenje, Hrvati u BIH, izbori, BIH, Hrvati u BIH, Treći entitet, Hrvati u BIH, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, izbori, poziv, branitelji, Hrvati u BIH, Europska unija, Hrvati u BIH, Hercegovci, Hrvatska zemlja, BIH, Hrvati u BIH, iseljavanje, BIH, Hrvati u BIH,
Sukladno tome u ovoj državi se ne može ništa dogoditi, a da se to ne ispolitizira, a samim tim i da se voda proba okrenuti na nečiji mlin.

Prosvjedi koji su zatresli Federaciju nisu donijeli ništa novoga. Gladni i obespravljeni su iskorišteni da budu vjetar u leđa određenim političkim partijama, a čitajući komentare na najvećim internet portalima iz Sarajeva jasno je da su se na kraju sve svelo na za, i protiv ovog ili onog bošnjačkog političara. Komentari se uglavnom svode na optužbe da je onaj drugi veći lopov od onoga prvog, te da jedan od njih mora otići sa vlasti, noseći četkicu ili najlon vrećicu sa sobom. Nitko nije rekao da li će taj koji, i ako ode odnijeti i sve ove nagomilane probleme?

Međusobne optužbe bošnjačkih političara  su uslijedile nakon što prosvjedi nisu uspjeli preći u dijelove BiH u kojima su većina Srbi i Hrvati, i na kraju balade ispada da su prosvjedi sve drugo, samo ne socijalnog karaktera. Ovom konstatacijom ispričavamo se svim gladnima, opljačkanima i obespravljenim ljudima jer su još jednom iskorišteni za nečije političke ciljeve.

Iz ovoga proizilazi da će se Bošnjaci sami morati obračunati sa svojim političarima, i to na demokratskim izborima, a nikako na ulici revolucijama i ustancima. Nakon svih prosvjeda i nakon pada četiri kantonalne vlade svjedoci smo samoorganiziranja građana u forume i plenume. Eto prigode da se te organizacije prijave za izbore i okušaju sreću u utakmici sa već postojećim partijama. Ako imaju potporu naroda, onda će imati prigodu nešto (pokušati) promijenuti.

S hrvatske točke gledišta prosvjedi su se pokušali usmjeriti na rušenje županija, što je za Hrvate u ovom trenutku pogubno. Nakon što su zahvaljujući preglasavanju, te  uz obilatu pomoć međunarodne zajednice Hrvati izbačeni iz predsjedništva, pa zatim i iz fedearalne vlasti jedino su im ostale županije. Stoga je udar na županije i zahtjevi za njihovo ukidanje ništa drugo nego udar na Hrvate u BiH.

To jednom konačno moraju shvatiti Bošnjaci, a kada to shvate BiH će imati šansu da konačno bude normalna država. Priče o Komšiću, Budimiru i Lijanovićima su odavno postale priče za malu djecu kojima ih roditelji uspavljivaju. Niko njima ne spori njihovo pravo na političko djelovanje i izlazak na izbore. Izvolite gospodo pozornica je vaša i pokušajte zadobiti povjerenje naroda. Do sada ste uglavnom nastupali pred praznim dvoranama i na vlasti ste zahvaljujući preglasavanju Hrvata od strane Bošnjaka.

Nakon što su Bošnjaci instalirali gore spomenute u institucije vlasti sada bi odjednom da njih iz te vlasti ruše Hrvati??? Da nije žalosno bilo bi smiješno, a da međunarodna zajednica želi dobro Bosni i Hercegovini davno bi zaustavila ovaj cirkus. To je zaključak svih zaključaka.

Gospodo i susjedi Bošnjaci zahvaljujći Vašim političarima dovedeni ste tamo gdje jeste, i oni su jedini i pravi krivci za stanje u kome se nalazite. Morate shvatiti da vaši mediji šire laži o nekakvim zahtjevima za podjelu zemlje. Hrvati ne žele podjelu zemlje, i da nije bilo Hrvata danas BiH ne bi postojala. Zar izlazak na referendum, a zatim i obrana države nije dovoljan dokaz da je većina Hrvata za BiH kao normalnu demokratsku državu u kojoj Hrvati ne traže ništa osim istih prava koje imaju ostala dva naroda?

Niko ne osporava nikoga, i svi imaju pravo birati, i biti birani. Ako smo se mi odlučili tko su naši predstavnici zašto nam uporno namećete ono što nije naša izborna volja. Izvolite počistite u svojim avlijama ono što mislite da trebate počistiti, pa ćemo onda sjesti za pregovarački stol, te napraviti državu za normalnog čovjeka, ova za čovjeka iz predizbornog slogana slučajnog prolaznika ne valja nikome.

Svaki narod zaslužuje vlast koju je izabrao na izborima. Mi vama nismo birali vašu, a vi nama jeste našu. Kada se to proguta biti će nam svima puno bolje u ovoj državi.

Za BiH nije kasno. Hrvati je se nikada neće odreći. Ovo je naša zemlja koliko je i Vaša, i dajte konačno shatite da mi ne želimo ništa nego RAVNOPRAVNOST. Mi odavde nećemo, na očuvanje BiH kao i naše države obvezuju nas naše svetinje: Hrvoje Vukcić Hrvatinić, Kralj Tvrtko Kotromanić, Kralj Stjepan Tomašević, Bosna srebrna, naši fratri, Drinske mučenice, kao i svi oni koji su za našu BiH položili živote u mnogobrojnim ratovima vođenim na njenom tlu.

HERCEGOVINA.info