Čudovište iz Brčanske Skupštine

Netko pozitivno, a netko negativno. Tako i ovaj članak nije namijenjen onima što su u punicinoj suknji bježali preko Save. Oni će se iznenaditi što netko nijhove tajne iznosi u javnost, a iznenadit će se i oni koji nemogu podnijeti da im jalija kroji sudbinu što netko napiše ono što oni misle. A možda, na kraju, samo ja budem iznenađen. Čudni su putevi Gospodnji.

Hrvati Bosne i Hercegovine su, u ovih par tisućljeća koje provode u ovoj dolini suza, navikli na svakojaka iznenađenja. Toliko puta su se kola slomila na nama da nas više ništa nebi smjelo iznenaditi.

Usprkos svemu političari, i to oni koji sebe nazivaju hrvatskim, dosta često svojim potezima iznenade Hrvate u BiH. Političari, točnije oni s područja Brčko distrikta, su političari starog kova, časni muževi koji drže do tradicijie, pa svake godine tradicionalno iznenade hrvatske ovčice Brčko distrikta. No i te tradicionaliste je, izgleda, počeo nagrizati crv modernizma, pa su Hrvate ovaj puta ne samo iznenadili već i uvrijedili

Poznato je da su Hrvati u Brčkom zadnja rupa na svirali, potpuni marginalci koji umišljaju da su nekakav važan čimbenik. Štulić bi rekao za nas: jedu govna i sanjare.

Ali opet, ima još malo krvi u nama pa se ko fol iznenadimo i uvrijedimo kad nas zajebu. Da. Zajeb. Zajeb državno uređenje, zajeb predsjednik, zajeb politički predstavnici, zajeb distrikt, zajeb rebalans.

U zadnjem rebalansu dobili smo par kapitalnih investicija za infrastrukturne projekte. Tako da ćemo s par „iljada“ maraka moći pokrpati koju rupetinu na cesti.

Investicije su, kao i dosada, strateški raspoređene po selima.

Kompjuter je odabrao najzanimljivije i najsmješnije investicije:

Rekonstrukcija NN mreže u MZ Gornja Skakava

Postavljanje ulične rasvjete u MZ Bijela Pranjkići-Mendeši-Marići-Geljići-Šajkanovići

Postavljanje ulične rasvjete u MZ Gornji Zovik

Grant za izgradnju Lovačkog doma u MZ Vitanovići

Zanimljivo da su Hrvati dobili najviše sredstava za izgradnju Lovačkih kuća.

Zlobnici bi rekli da to divljač lovcima priprema smještaj.

Anto Sluganović/posavski-obzor.info