Čović: Sa SDA ćemo napraviti dokument, ako ga potpišemo bit ćemo partneri

Čović: Sa SDA ćemo napraviti dokument, ako ga potpišemo bit ćemo partneri
Po okončanju sastanka je Čović poručio da je u posljednjih godinu dana pretvoren u osobu koja mrzi muslimanski svijet.

Razgovarali smo o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata. Razgovarali smo tako da tražimo rješenja koja bi trebala osigurati dugo očekivanu implementaciju izbornih rezultata. Vrlo jasno sam rekao da je nastojanje Hrvatske demokratske zajednice izraženo kroz zajedničke stavove Hrvatskog narodnog sabora. Želimo razgovarati s bošnjačkim partnerima da vidimo europsku partnerstvu ovih prostora, rekao je Čović i dodao:

Prva točka reformske ili europske agende treba biti Izborni Zakon.

Mi želimo da jednostavno osiguramo legitimnost da se ovo više nikad ne dogodi što se sada dogodilo kad je u pitanju hrvatski član Predsjedništva i rasprava koju vodimo oko Doma naroda. I da to bude stvar koju ćemo definirati kao broj jedan, pa broj dva, pa do koliko nam brojeva treba da osiguramo što prije svoj kandidatski status i da nemamo zapreka u funkcioniranju vlasti na svim nivoima, rekao je Čović.

Rekao je da se neće praviti koalicija radi "fotelja" i da će vlast biti formirana onda kada se potpiše "dokument".

Pretvoren sam u osobu koja mrzi muslimanski svijet i narod. To je produkt nečije politike da bi se nešto uradilo, kazao je Čović dodavši da je više puta za govornicom govorio da su njemu Bošnjaci braća i kumovi.

Nama treba čestit odnos između politika, naših, ali svakako između hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku, poručio je Čović.

On je rekao da će u narednom periodu razgovarati s predstavnicima drugih stranaka, i da je Hrvatskoj demokratskoj zajednici svejedno tko je partner s bošnjačke strane.

Poručio je da treba izaći iz okvira rata, gdje "nas neko stalno uvlači", te da će osigurati legitimno predstavljanje naroda.

Ne treba se ponašati kao zadnje dvije godine. Nismo znali tko je kome partner, tko je većina, zaključio je Čović.

(www.jabuka.tv)