Čović: Izetbegović je u Tursku otišao u osobno ili u ime stranke, a ne u ime Predsjedništva BiH

Čović: Izetbegović je u Tursku otišao u osobno ili u ime stranke, a ne u ime Predsjedništva BiH
...za „Dnevni avaz" kazao je da ne zna u čije ime je otputovao Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH na sastanak s predsjednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom i predsjednikom Aleksandrom Vučićem, u Istanbul, ali je kazao da Izetbegović u Tursku nije otišao u ime Predsjedništva BiH.

- Gospodin Ivanić, ja i gospodin Izetbegović razgovarali smo na tu temu i moje mišljenje je bilo, a jednako je bilo i mišljenje gospodina Ivanića da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Izetbegović nema ni jednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, osobito, jer gospodin Izetebegović ne ide kao predsjedatelj Predsjedništva BiH, nego kao član Predsjedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo. U ovom slučaju gospodin Izetbegović otišao je u svoje osobno ime ili u ime stranke, u ime Predsjedništva svakako nije otišao- kazao je Čović.

On se osvrnuo i na nedavnu Izetbegovićevu izjavu u Beogradu da će se vanjska politika BiH voditi isključivo u Sarajevu.

- Sad odjednom jedan od članova Predsjedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo ide u drugu državu, razgovara s predsjednicima druge dvije države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do vanjska politika BiH. Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo -istaknuo je Čović.