Članovi Predsjedništva BiH nakon večere s Daulom danas o Izbornom zakonu

Dragan Čović
Dragan Čović
...a danas će bh. lideri obaviti pojedinačne razgovore s liderom Europske narodne stranke.

"Izmjene Izbornog zakona - ključ za europsku budućnost BiH", navedeno je na službenom Twitteru predsjedavajućeg Predsjedništva BIH Dragana Čovića.

Tročlano Predsjedništvo BiH u srijedu je otputovalo u Bruxelles gdje se susrelo s predsjednikom Europske narodne stranke, te dužnosnicima Europske unije. Glavna tema će biti izmjene Izbornog zakona BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović je kazao da će svi iznijeti svoje prijedloge i pokušati pronaći kompromis, ako ga je uopće moguće naći.

"Ja ću ostati optimističan i dok god postoji šansa trebamo učiniti sve da kroz zakonske izmjene definiramo način izbora članova Predsjedništva BiH i Doma naroda te vlasti u Gradu Mostaru i onda u miru očekivati izbore i provedbu izbornih rezultata", poručio je Čović.

On je rekao kako će se u Bruxellesu razgovarati i o europskom putu BiH. Podsjeća da predsjednik Europske komisije Jean-Paul Juncker dolazi u BiH 28.veljače.

"Vjerujem da je to možda i posljednja šansa da mu tada formalno uručimo odgovore na Upitnik Europske komisije i stvorimo time jednu atmosferu u kojoj se možemo nadati kandidacijskom statusu, jer sam uvjeren da imamo šansu, zbog promjena u EU, biti u istom paketu s ostale četiri zemlje o kojima se govori - Albanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Srbijom. Ali, za to moramo više raditi i svakako učiniti sve da dođe do izmjena Izbornog zakona kako ne bismo ušli u veću krizu od ove koju imamo", izjavio je Čović./HMS/