Član HSPF-a Frano Krišto zarobljen u Parlamentu BiH!

Naime, on je polaznik Akademije za političke lidere BiH, organizacije Perpetum mobile iz Banja Luke, te je danas trebao imati seminar u ovoj zgradi, jer im je Parlament ustupio prostorije za rad. No nakon što je danas oko 15 sati, zajedno s još 13 kolega jedva ušao,što zbog nepovjerenja policije, ali i negodovanja prosvjednika, sada već ne može izaći.

Frano je samo jedan od brojnih „zarobljenika" koji nije parlamentarac, te napominje da su unutra i brojni ugledni ljudi, poput predstavnika svjetskih banaka koji su tu kao gosti Središnje banke Bosne i Hercegovine, predstavnici EU delegacije u BiH, kompletno tehničko i pomoćno osoblje itd. Svi oni su u iznimno neugodnoj situaciji, dok zastupnici navodno vijećaju, ali i dalje, kako Krišto kaže, bez pomaka.

Osim što je sada već izgledno da će u zgradi i prenoćiti, problem je i nedostatak osnovnih prehrambenih namirnica. Bit će ovo zaista zanimljivo iskustvo i noć za pamćenje za ovog mladog politologa, koji kaže da ga sve pomalo podsjeća na film Argo.

hspf.info