Čistke u HDZ1990

HDZ 1990, HDZ 1990, čistke

Martin Raguž priprema svojevrsnu čistku kadrova za koje smatra da će mu biti potencijalna smetnja u zacrtanim političkim ciljevima. Oko sebe je okupio uži kolegij predsjedništva gdje dominiraju Nedjeljko Rimac, Rudo Vidović, Slavica Josipović, Vjekoslav Bakula te Jozo Ivančević koji se (polu)tajno sastaje po Kupresu, a nedavno i Rami. Na tom sastanku je definirano da svojevrstan filter kadrova kojih se potrebno riješiti bude nedavna sjednica Glavnog vijeća HNS-a.

Naime, na sjednici predsjedništva stranke bilo je odlučeno da se sjednica prolongira, što nije uvaženo, pa će se, kako saznajemo, prisutnost na toj sjednici smatrati stranačkim neposluhom, te će se pokušati eliminirati iz stranačkog života svi oni koji su u ime 90ke prisustvovali sjednici Glavnog vijeća HNS-a. To su redom: Božo Ljubić, Josip Merdžo, Mato Brašnić, Veso Vegar, Damir Ljubić i Ivan Topić.

Jednim udarcem želi se riješiti kadrova koji su bili ljudi od povjerenja Bože Ljubića, kao i Bože samoga koji je, kako se iz kuloara doznaje, već dogovorio sa Draganom Čovićem vraćanje kopački s političkog klina. To donekle potvrđuju njegovi medijski istupi koji dokazuju da se već ponaša kao da nije član HDZ1990.

Kako saznajemo, krajem mjeseca je će se sazvati sjednica središnjeg odbora stranke nakon koje će biti jasno u kojem smjeru ide ova stranka.

poskok.info