ČISTKA Voditelj BHRT-a dobio otkaz tijekom Dnevnika?!

bhrt, čistka, Tvrtko Milović, bhrt
Prema njihovim tvrdnjama, "čistka" dvojice voditelja i njihova ljudska i profesionalna degradacija izvedena je zbog toga što su Srbi. Dvojica voditelja srpske nacionalnosti, čija su imena poznata Srni, u BHRT-u su nedavno zaposleni.

Riječ je o voditeljima koji su već radili u medijskim kućama u Banja Luci.

"Jedan od njih je dobio otkaz tijekom Dnevnika, kojeg je vodio i nisu mu dozvolili ni da završi emisiju. Osim toga, otkaz je dobio u tjednu u kojoj je trebao početi raditi središnji Dnevnik BHRT-a. Drugi je degradiran tako što su ga poslali na obuku, što je smiješan izgovor za uklanjanje iz programa i to iz više razloga. Jedan razlog je to što je već u startu prošao tu obuku i već je nekoliko tjedana vodio Dnevnik na BHRT-u. Na takve vrste obuka šalju se samo studenti ili novinari koji su tek završili fakultet", ispričao je izvor Srne, inače dugogodišnji radnik BHRT-a.

Prema tom izvoru, riječ je o skandaloznom postupku rukovodstva BHRT-a, koji nema nikakve veze ni s profesijom, ni s logikom.

"Ovdje radim dugo godina i nikad do sada nije se dogodilo da neko bude otpušten tijekom radnog dana. Na BHRT-u je mnogo nelogičnosti i svako malo dolazi do većih ili manjih skandala, ali otkako postoji javni servis otpuštanja i degradiranja na ovakav način nije bilo", rekao je izvor Srne.

On je dodao da su šefovi pokušali ponuditi neko obrazloženje, koje je, kako kaže, nerazumno.

"Došlo je neko obrazloženje koje interno kruži među novinarima i urednicima, ali sve ovo liči na čistu diskriminaciju po nacionalnoj osnovi", kaže izvor Srne.

On tvrdi da su "u odstrel dvojice srpskih voditelja aktivno uključeni i Dejana Radovanović Šarenac i Ljubomir Zuber, srpski kadar u Upravnom odboru BHRT-a". Njima je, kaže izvor Srne, zasmetalo to što je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa BHT-a Marko Radoja doveo voditelje koji nisu članovi SDS-a. "

Oni su sklonjeni zato što su Srbi, a kadar SDS-a ih je dodatno kaznio jer nisu članovi te stranke.

Tragikomično", tvrdi izvor Srne iz BHRT-a. Dvojica otpuštenih voditelja nisu željela komentirati odluke rukovodstva BHRT-a. Medijske napade u siječnju ove godine doživjela je i urednica BHRT-a Svjetlana Topalić, koja je putem društvenih mreža čestitala Dan Republike Srpske. Prošle godine u ovoj medijskoj kući izbio je skandal i zbog nedefiniranih odluka uredništva o tome kako će se voditelji ponašati prilikom izvještavanja o komemoraciji u Srebrenici./Srna/