Cisterne počele prelaziti granicu, problemi još postoje

...nakon što su smanjeni problemi s hrvatskim carinskim sustavom i posjedovanjem dodatne dokumentacije, no problem nije do kraja otklonjen, izvijestili su u četvrtak iz Uprave za neizravno oprezivanje (UiNO) BiH.

Po riječima glasnogovornika UiNO-a Ratka Kovačevića, problem zbog kojeg je veći broj cisterni i dalje blokiran u Naftnim terminalima u Pločama još nije u cijelosti riješen, a stanje dodatno otežava to što uvoznici nafte ne posjeduju dokument sigurnosnog provoznog jamstva, nužan nakon ulaska Hrvatske u EU.

"U protekla tri dana bilo je problema s carinskim sustavom Republike Hrvatske i činjenicom da obveznici nisu imali sve potrebne dokumente, što je rezultiralo kolonama s hrvatske strane, uključujući i na koridoru kroz Neum", rekao je Kovačević.

S bosanskohercegovačke strane, po njegovim riječima, nije bilo problema s novim režimom uvoza roba pa se nisu stvarale gužve.

Dodao je da na ulaz u BiH s hrvatske strane u Gradišci čeka više stotina kamiona, zbog čega se stvorila kolona duga oko 5 kilometara.

Hina