Četrnaestero djece iz Sarajeva u karanteni nakon boravka u Italiji

koronavirus, testiranje, koronavirus, BIH, koronavirus, epidemija, savjeti, HBŽ, koronavirus, BIH, dijete, škola, koronavirus, Dom zdravlja Mostar, priopćenje, priopćenje za javnost, stanje nesreće, BIH, koronavirus, pobjegli, koronavirus, Banja luka, novi pazar, virus, Covid-19
Ilustracija

Četrnaestero djece iz Sarajeva stavljeno je u kućnu karantenu zbog predostrožnosti od koronavirusa nakon što su se vratili iz sjevernog dijela Italije gdje su boravili tjedan dana, potvrdili su u utorak službeni izvori.

Iako su se djeca osnovne škole Grbavica II. po povratku iz Italije u ponedjeljak odmah vratila u školske klupe, reagirao je Krizni stožer ministarstva zdravstva Županije Sarajeva, pa su odmah, zajedno s nastavnicom i ravnateljem, poslani kućama u dvotjednu izolaciju. Oni su tijekom prošlog tjedna bili na maturalnom putovanju u Milanu.

Ravnatelj škole Sabahudin Bakal rekao je kako je kućna karantena uvedena iz predostrožnosti, te da nitko za sada nema simptoma zaraze koronavirusom.

"U stalnoj smo vezi s ministarstvom zdravstva Županije Sarajevo, koje izvještavamo o trenutačnom zdravstvenom stanju djece", rekao je ravnatelj Bakal i dodao kako su djeca u Italiji bila pregledana.
Jučer su krizni medicinski stožeri dvaju entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, naložili poduzimanje dodatnih mjera kako bi se spriječila pojava te širenje opasnog koronavirusa.

U dvotjednoj izolaciji su i četiri radnika koji su se vratili iz Kine, a angažirani su na izgradnji autoceste na koridoru Vc, kod Počitelja u Hercegovini.