FOTO  Časopis studenata Medicinskog fakulteta " Pulsus " nakon 20 godina ponovo ugledao svijetlo dana

časopis, pulsus, Medicinski fakultet
Zadnji broj je izašao davne 1992 . U međuvremenu se dogodilo puno toga : stasale su brojne generacije liječnika koji su se obvezali na Hipokratovu zakletvu , pojavili su se novi mediji , ali se želja za pisanom riječju održala i upravo takva prezentirana je u novom broju ovog časopisa .
" Ništa od ovoga nebi uspjeli da nije bilo onih koji su prepoznali vrijednost rada studentskog udruženja " Medicus " i velikog projekta ponovnog pokretanja časopisa " Pulsus " , te izražavamo zahvalnost svima njima a pogotovo generalnom sponzoru Cryo save - Family plus , svjetskoj i europskoj banci matičnih stanica i generalnim zastupnicima za BiH " za kraj poručuju urednici časopisa " Pulsus " .

" Mnogo truda i odricanja je iza ovog velikog projekta , ali mi nismo odustajali . Željeli smo pružiti priliku kolegicama i kolegama da se okušaju u pisanju članaka , kako stručnih tako i znanstvenih , te vratiti našem Medicinskom fakultetu ono što zaslužuje , a to je upravo ovaj časopis . Željeli smo pokazati da se radom i trudom dolazi do uspjeha " , kazao je Emir Bećirović , student medicine i predsjednik Udruženja studenata Medicinskog fakulteta " Medicus " ujedno i pokretač i glavni urednik časopisa " pulsus " .
Pokrenuti uspavane spisateljske snage , ponuditi čitateljima aktualne teme i balansirati s vječitim nedostatkom financijske podrše nije bila laka zadaća , priznale su potencijalne novinarske kolege u bijelim kutama .

Osim atraktivnih tema za studenstki populaciju , s posebnim naglaskom na brucoše , svaki naredni broj časopisa sadržavat temu broja , te rubrike " Gost - i broja " i " Odjel broja " uz mnoge zanimljive članke iz svijeta medicine , ali i neizostavni Kutak " Smijehom do zdravlja " .

" Cilj nam je poticati studente na dodatne aktivnosti uz primarne obveze na fakultetu , a jedna od njih može biti i sudjelovanje u nastanku našeg časopisa koji besplatno poklanjamo svim studentima " , kazala je Denisa Kulanić , jedna od urednica časopisa .

O svestranosti učenika tuzlanskog Medicinskog fakulteta i važnosti ponovnog pokretanja časopisa na promociji je govorio dekan Medicinskog fakulteta prof . dr. . Farid Ljuca zaželjevši uredništvu i svim ljubiteljima pisane riječi još dosta brojeva " pulsus " .

Prisutnima se obratila i ravnateljica generalnog sponzora projekta , Sanja Todorović Vujičić , koja je poželjela mnogo uspjeha u daljnjem radu i djelovanju , te izrazila zahvalnost i zadovoljstvo što su baš oni bili sponzori prvog broja nakon toliko godina i bili u prilici pomoći studentima , budući ljekarima .