FOTO/VIDEO  Časno i hrabro: Članovi Nadzornog odbora progovorili o lošem vođenju i kriminalu u EPBiH

Najoštriji je bio član NO iz reda SDP-a, Bahrudin Šarić koji je u emisiji "Crta" BHT-a emitirane 15. svibnja potvrdio sve ono što je TV1 i već mjesecima i objavljivala. Gubitak u poslovanju, pad proizvodnje električne energije I tako redom.

 

ENVER AGIĆ: "Ja odgovorno tvrdim ako poslovanje bude negativno ja ću podnijeti ostavku na kraju godine, tražit ću to i od kolega iz NO, ali i od uprave."

A uprava upravo radi da se Envera Agića, predsjednika NO Elektroprivrede i njegovog kolege Bahrudina Šarića, što prije riješi. Posebno se to odnosi na ovog drugog, koji je kao i Elvedin Grabovica, direktor Elektroprivrede, član SDP-a.

Agić je u emisiji Crta iznio niz podataka, koje je TV1 prva objavila, a to je, između ostalog pad proizvodnje.

ENVER AGIĆ: "Prvi kvartal imamo negdje oko 17% manju proizvodnju, tako da i obzirom na elementarnu nepogodu 10-tak dana da kažemo to je nekako i opravdano, ali zatečenost problemima dovela je do pada proizvodnje od 17 posto."

TV1 se u prilogu izvinila svojim gledateljima zbog informacije da je Elektroprivreda zabilježila gubitak od 37 milijuna maraka u prvom tromjesečju. Točan podatak glasi 37,5 milijuna maraka.

Među ove probleme ubraja se i nekvalitetan ugljen koji je uprava Elektroprivrede nabavljala, te tako svjesno uništavala termoelektrane. Samo ona u Tuzli stala je 19 puta, a direktor Fadil Nadarević je smijenjen. Ne zbog toga što je loš menadžer, nego ...

BAHRUDIN ŠARIĆ: "Jednostavno je odbio, nije želio taj ugljen, pravi štetu Elektroprivredi ... jedan od razloga je i što nije poslušao direktora za proizvodnju Senada Sarajlića, sigurno je i to jedan razlog.

Loše upravljanje kompanijom pokazano je iu slučajevima zaliha TE. Kada ne rade Hidroelektrane, proizvodnja iz termokapaciteta je bila naša šansa. Upravo kada smo imali priliku pobijediti, zabilježili smo pad proizvodnje.

ŠARIĆ: "Nije postignuta zato što praktično ti objekti nisu pripremljeni za prvi kvartal i nije bilo dovoljno ugljena na depoima."

Kakva uprava takvi im i ravnatelji, točnije kako se bira direktor Elektroprivrede, tako se biraju i direktori Termoelektrana i rudnika.

ŠARIĆ: "Danas se postavljaju ljudi poslušni, ne mora biti ni podoban, ne mora biti ni stranački, nego poslušan. Dovodimo se u situaciju oni menadžeri sposobni koji ostvaruju dobit smjenjuju se."

Odmah nakon gostovanja u emisiji "Crta", vrh Elektroprivrede, točnije direktor Grabovica, vuče prvi potez i pokušava ušutkati govornike.

Upravo danas šalje upozorenje Šariću i Agiću, da krše kodekse. Koliko se Grabovici žurilo da ih se što prije ušutka najbolje pokazuje činjenica da pismo nije poslao poštom, već po svom vozaču izravno za Tuzlu.

Agić i Šarić odbili su primiti ovo pismo, te poslali poruku Grabovici da im ga dostavi redovnim putem, poštom.

24sata.info