FOTO  Čapljina Vukovaru

Čapljina, Vukovar

Skup spomena Vukovaru organizirala je Općina Čapljina, točnije općinski odjeli opće uprave i društvenih djelatnosti, a o važnosti ovog skupa govorila je Anđelka Udženija, predstojnica općinskog odjela opće uprave.

Na trgu hrvatske slobode sve je bilo u znaku Vukovara. Učenice 8.razreda O.Š.“ Vladimira Pavlovića “ Čapljina recitirale su zapise o gradu, ljubavi i vremenu legendarnog vukovarskog novinara Siniše Glavaševića. Na kraju su školska djeca zapaljene svijeće položila uza zid sa imenima žrtava za hrvatsku slobodu u 2.svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu.

U organizaciji koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Čapljina a pod pokroviteljstvom načelnika dr.Smiljana Vidića u Vukovaru je bilo i izaslanstvo od 50 članova stradalničkih udruga a predvodio ih je sam načelnik Vidić.Tako su čapljnci sudjelovali u koloni sjećanja kroz grad Vukovar a posjetili su i vukovarsku bolnicu, memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Spomen kompleks na Ovčari. Svugdje su upalili svijeće i položili vijence a nazočili su i svetoj misi zadušnici u Vukovaru.

Frano Matić, VL | CAportal.info