Bugojno opet traži pobijene Hrvate

Bugojno opet traži pobijene Hrvate
...oji se od 1993. smatraju nestalima a bili su u zarobljeništvu Armije BiH - najavio je Marko Jurišić, član kolegija direktora INO-a.

 

Kako  prenose banjolučke "Nezavisne novine", Jurišić tvrdi da postoje informacije o tri ili četiri nove lokacije na kojima bi mogla biti pokopana tijela nekih od zarobljenih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za koje se pretpostavlja da su ubijeni.

"Informacije o tim lokacijama dobili smo od Tužiteljstva BiH koje vodi istragu o zločinima u Bugojnu", izjavio je Jurišić.

Dodao je kako se pripremaju optužnice protiv najviših dužnosnika civilne i vojne vlasti u Bugojnu, što je također povezano s planiranim ekshumacijama. Prve informacije o mogućim lokacijama na kojima su pokopana tijela ubijenih hrvatskih zatočenika u bošnjačkim zatvorima u Bugojnu dospjele su do istražitelja na temelju priznanja što ga je dao Enes Handžić, nekadašnji obavještajni časnik Armije BiH.Handžić je kao naodgovornijeg teretio Dževada Mlaću, zapovjednika 307.brigade Armije BiH..