Budimir pomilovao osobu s Interpolove potjernice

...kojeg je predsjednik Federacije pomilovao iako je ovaj bio u bijegu iz bihaćkog zatvora, gdje je izdržavao kaznu od pet godina zbog teškog razbojstva, te za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu po zahtjevu Slovenije, saznaje "Dnevni avaz".

Realne prijetnje

Budimir je, naime, Pantoša pomilovao iako su se tome usprotivili i sud i kaznenopopravni zavod i nadležna komisija, a da je raspisana potjernica, mogao se uvjeriti na Interpolovoj internet-stranci. Ovo je samo jedan u nizu primjera koliko je Budimir, dijeleći masovna pomilovanja osuđenicima za najteža kaznena djela, doveo u opasnost živote građana BiH.

Osim posljedica koje trpe Tuzlaci zbog oslobađanja Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, koji se dovodi u vezu s krvavim mafijaškim obračunom koji se dogodio u subotu u Tuzli pred očima brojnih prolaznika, među kojima je bilo i djece, i u drugim krajevima zemlje postoji realna prijetnja od onih koje je pomilovao Budimir.

Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz, osim Švicarca i Pantoša, koji su očito nastavili starim putem, među najmanje 60 ubojica i osuđenih za pokušaj ubojstva, zatim pedesetak osuđenih za teška razbojništva, rasturanje droge, napad na policajce i znatnog broja onih s presudama za teške krađe i silovanja , još je povratnika u činjenju kaznenih djela, a koje je još nedavno Budimir nagrađivao za navodno primjereno ponašanje.

Primanje mita

U ovom trenutku svi su oni tempirana bomba koja, poput događaja u Tuzli, svakog časa može eksplodirati. I dok Tužiteljstvo nastavlja istragu protiv Budimira i ostalih osumnjičenih za primanje mita za davanje pomilovanja, posljednja dešavanja pokazuju da smanjivanje kazni koje je potpisao Budimir nije pozitivno utjecalo na njegove odabrane osuđenike.