Budimir i Komšić nazočili beatifikaciji pape Ivana Pavla Drugog

...Ivana Pavla II i misnom slavlju, koje je predvodio papa Benedikt XVI.

Obredu beatifikacije i misnom slavlju nazočio je kardinal Vinko Puljić, kao i svi kardinali te velik broj državnih izaslanstava predvođenih predsjednicima ili premijerima i brojni članovi kraljevskih obitelji.

"Sveti otac Ivan Pavao II, za svog pontifikata, dva je puta boravio u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Banjoj Luci te je oba puta, kao i tijekom rata u Bosni i Hercegovini, pokazao iznimno veliko prijateljstvo našoj zemlji i njezinim narodima. Stoga je nazočnost predstavnika Bosne i Hercegovine na ovom misnom slavlju, najmanje što možemo učiniti kako bismo iskazali zahvalnost i poštovanje prema tom, uistinu, najvećem čovjeku 20. stoljeća", kazao je predsjednik Budimir.

Nakon misnog slavlja član Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik F BiH Živko Budimir nazočili su audijenciji kod pape Benedikta XVI i tom prilikom ga pozvali u pastoralni posjet Mostaru, odnosno Bosni i Hercegovini.

Tijekom poslijepodneva izaslanstvo je posjetilo franjevačku baziliku Santa Maria in Araceoli, u kojoj je pokopana posljednja bh. kraljica Katarina Kosača, koja je krunu Bosne i Hercegovine zavjetovala Vatikanu.

Izaslanstvo BiH će se susresti s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Tarcisiom Bertoneom.

sarajevo-x.com