Britanski vojnici doputovali u Sarajevo zbog vježbe 'Brzi odgovor 2018'

Britanski vojnici doputovali u Sarajevo zbog vježbe 'Brzi odgovor 2018'
Vježbom "Brzi odgovor 2018" uvježbavat će se sposobnost EUFOR-a da pozove svoje pričuvne snage kao pojačanje i za pružanje potpore domaćim vlastima, tijelima za provedbu zakona i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, pri održavanju sigurnog i stabilnog ozračja, priopćeno je iz EUFOR-a.

U toj međunarodnoj vježbi sudjeluju Višenacionalna bojna EUFOR-a, elementi pričuvnih snaga iz Austrije, Bugarske, Italije, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Taktička pričuvna bojna iz sastava NATO snaga na Kosovu, koja dolazi s Kosova da bi podržala tu vježbu.

Vježba će se održati na teritoriju Federacije, Republike Srpske i Brčko Distrikta u jednakoj mjeri.

Te pričuvne snage će također iskoristiti prigodu kako bi nakon vježbe sudjelovale u aktivnostima kombinirane obuke s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Vojnici koji u petak stižu su iz Satnije C (Čarli) 3. bojne Padobranskog pukovnije, poznatiji po imenu "The Paras" (padobranci).

Ovih dana njihova oprema stiže na Međunarodni aerodrom Sarajevo zrakoplovom "Antonov 124", jednim od najvećih transportnih zrakoplova na svijetu. On doprema veći broj vozila Land Rover, nekoliko velikih kamiona i ostalu opremu koja će ovim vojnicima biti potrebita tijekom vježbe.

EUFOR je jako zahvalan svojim prijateljima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na ovoj suradnji s obzirom da primaju ovaj zrakoplov u ovom razdoblju u kojem imaju mnogo posla. Njihov profesionalizam i posvećenost značajan su doprinos uspjehu ove vježbe, priopćeno je iz EUFOR-a.

(Fena)