"Bošnjački političari u BiH pod zaštitom pravosuđa"

...procesuiranih osoba, a neosporna je činjenica da niti jedan bošnjački politički dužnosnik nije bio pritvaran niti je protiv nekog od njih vođen sudski proces, navodi se u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Kako je istaknuto u tekstu pod naslovom "Bošnjački političari u BiH pod zaštitom pravosuđa", prije nekoliko dana je državnom Tužiteljstvu prosljeđen predmet na kojem je SIPA dugo radila, a tiče se istrage o ratnom zločinu u koji je umješan jedan aktivni bošnjački političar. Taj predmet je označen kao neprioritetan i za sada se ne zna kako će se po njemu dalje postupati.

Prema pisanju Večernjeg lista, s druge strane poduži je popis srpskih i bošnjačkih političara koji su pritvarani i procesuirani, te na kraju oslobođeni zbog neodrživosti optužnica. Po podacima od prije godinu i pol, pred Sudom BiH Srbi su za ratne zločine osuđeni na više od 1170 godina zatvora, Hrvati na 164 i Bošnjaci na 161 godinu.

U pravosudnim krugovima se s određenim političarima razgovara kako i na koji način utjecajne bošnjačke političare pa čak i stranke zaštititi od sudskog procesuiranja, navodi Večernji list.