FOTO  Bosna i Hercegovina predstavlja se po prvi put na sajmu -ATM Dubai 2012

Uz suradnju i potporu turističke agencije Helen Holidays iz Istanbula, predstavljeni su turistički potencijali BiH, a za sredinu lipnja najavljeni su i prvi turisti iz zemalja Golfskog zaljeva te Turske.

Posjetom   bh. izložbenom štandu, ministrica Đurić sa suradnicima dala je tako  snažnu potporu turističkom sektoru naše zemlje da se upusti u tržišnu utakmicu za svakog gosta nudeći kvalitetne turističke proizvode utemeljene na prirodnim ljepotama, bogatstvu tradicijskih i kulturoloških različitosti na malom prostoru. -Svjesni smo da je neophodno ulagati u promociju turizma kako na domaćim tako i na međunarodnim sajmovima, jer osim izravnog kontakta "licem u lice" i predstavljanja proizvoda, ATM Dubai,  pravo je mjesto za spoznavanje naših mogućnosti i kvalitete, upoznavanje konkurencije, ali i stjecanje novih znanja, kazala je ministrica Đurić.

Boravak u Dubaiu  izaslanstvo Federalnog ministarstva okoliša i turizma iskoristilo je i za brojne bilateralne susrete. Ministrica Đurić susrela se tako  sa   Ozgurom Ozaslanom, prvim tajnikom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske,  te veleposlanicima Crne Gore, Venezuele i Turske, ali i predstavnicima veleposlanstava BiH u Abu Dhabiu i Rijadu.

Glavne teme razgovora bili su  unaprijeđenje dosadašnje suradnja, te mogućnosti za zajedničke projekte sa naglaskom na promociju Bosne i Hercegovine, ali Ii rješavanje problematike viznoga režima i nedostataka s kojima se susreću turisti pogotovo iz zemalja Golfskog zaljeva. -Samo novim idejama, te novim proizvodima i programima možemo obogatiti turističku ponudu i ostvariti svoje ciljeve a to su da se sezona produži i bolji rezultati koji nose i veće prihode, kazala je ministrica Đurić, naglasivši da ćemo sigurno učiniti sve da se turistima olakša i njihov dolazak u BiH, kako rješavanjem problematike viznog režima, tako i olakšanim pristupom putovanja do destinacija u BiH.