Bosanske tvrtke duguju znatno više od hercegovačkih

federacija, Doboj, kamenovanje, Bugojno, Bugojno, teroristički napad, zarobljenici, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, Hrvati, Bakir Izetbegović, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, ratni zločin, nestali hrvati, Bugojno, ratni zločin, Bugojno, teror, pismo, Bugojno, Zločini Armije BiH, skandal, Bugojno, Hrvati, ratni zločin, Bugojno

... ali i doprinosa, dobilo je informaciju o svim dužnicima koji nisu isplaćivali doprinose za mirovinsko i invalidsko osiguranje iz čega je vidljivo da je dug prema entitetu narastao na više od milijardu KM.

Od toga iznosa dugovanja za neisplaćene doprinose za mirovinsko i invalidsko osiguranje iznosi čak 398 milijuna KM. Dnevni list objavio je jučer popis najvećih iznosa i dužnika po županijama. Apsolutni rekorder je Tuzlanska županija u kojoj 141 pravna i fizička osoba duguje ukupno čak 134 milijuna maraka.

Slijedi je Zeničko-dobojska županija u kojoj se u ovom trenutku nalazi 58 tvrtki i poduzeća koja na osnovu neuplaćenih doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federaciji duguju oko 87 milijuna maraka. U stopu ih slijede tvrtke s područja Sarajeva, njih 30 koji trenutačno duguju nešto više od 86 milijuna maraka. Središnja

Bosna je također jedan od velikih dužnika prema Zavodu MIO/PIO, odnosno Federaciji, budući da 26 pravnih i fizičkih osoba s ovog područja duguje gotovo 44 milijuna maraka, dok se na području Bihaća nalazi 38 poduzeća i tvrtki koje duguju nešto više od 33 milijuna maraka.

Suprotno tvrdnjama sarajevskih medija tvrtke iz Hercegovine nisu među većim dužnicima, pa tako 14 pravnih i fizičkih osoba s ovog područja duguje oko 1,7 milijuna maraka. Nešto bolje stanje je na području zapadne Hercegovine gdje dug doseže 1,6 milijuna maraka.