Borjana Krišto: Napad je izvela nahuškana osoba, ovo je politički atak!

borjana krišto
Bavila sam se cvijećem u dvorištu koje mi je cvjećarka trebala zasaditi i naišao je čovjek koji je iznio puno bijesa. To je mlada osoba koju ja nikada nisam vidjela. Ja kao politička osoba svjesna sam da sam im prijetnja na razne načine, ali da to ide dotle da vrijeđa, uzima stijene i baca...Nisam se uplašila. Uzdignute glave ću hodati, ne bojim se. Ali, me je strah za društvo. Zamislite da vam neko dođe da kamenjem gađa susjeda ili bilo koga u okruženje, pogledajte gdje smo došli - kazala je Krišto.

Nakon napada, Krišto je za Avaz.ba rekla da odgovornost djelimično snose mediji koji su, kako je rekla, ovih dana huškali javnost protiv nje zbog podjele sredstava.

- To su isključivo laži, obmane javnosti i politikanstvo, ali samo na obraz njima, od medija do pojedinaca kako se ponašaju. Ja svakoga mogu pogledati u oči, a ne znam da li mene mogu pogledati - kazala je Krišto za Avaz.ba.

Podsjetimo, velika bura u javnosti digla se nakon što je objavljeno da je Udruga Hrvatska žena Livno samo prošle godine inkasirala 100.000 KM od Vijeća ministara, a na čelu Udruge je Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Postoje li nešto što se treba provjeriti, istinito objaviti, ali izgleda da ne - kazala je ona.

Ona je dodala da je ovo politički napada, ali od strane osobe koja se ni sa čim ne bavi.

- Oni su nahuškani kao mlade osobe. Odgajaju se u mržnji i kako će se drugačije ponašati. Nažalost, žao mi je njih - kazala je Krišto.