Boljitak nastavlja s kupovinom glasova, ucjenju se i djelatnici EP HZ HB

Međutim, zbog stalnih nezakonitih aktivnosti u provedbi izborne kampanje pojedinih stranaka, prinuđeni smo javno ukazati na njih.

Narodna stranka Radom za Boljitak nažalost i dalje nastavlja aktivnosti izbornog inženjeringa posebno kroz aktivnosti kupovine glasova. Svakodnevno se biračima nudi novac za obećanje glasovanja za ovu stranku i njezine kandidate, priopćeno je iz Izbornog stožera HDZBiH.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH poziva nadležna državna tijela, prije svega SIPA-u i ministarstva unutarnjih poslova na svim razinama, da intenziviraju aktivnosti u svezi izborne prijevare i kaznenih dijela.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH poziva i međunarodnu zajednicu, OHR i predstavnike Vijeće za provedbu mira (PIC) da osude i spriječe ovakvu aktivnost koja narušava vjerodostojnost demokratskog, političkog i izbornog procesa u BiH.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH poziva i druge političke stranke koje imaju aktivnosti kupovine glasova da prestanu s takvom praksom.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH primio je brojne pritužbe na aktivnosti Elektroprivrede HZ HB koja kroz svoje zaposlenike, a zajedno s političkim aktivistima NS Radom za Boljitak provode nezakonite aktivnosti ucjena, obećanje lažnog zapošljavanja, kao i drugih oblika angažiranja a sve u svrhu potpore na izborima ovoj stranci i kandidatima.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH poziva nadležna državna tijela da ispitaju aktivnosti u koje su uključene odgovorne osobe EP HZ HB.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH oštro osuđuje aktivnost načelnika Općine Domaljevac-Šamac Željka Josića koji u kampanji nudi financijsku potporu za učenike osnovne škole od 100 KM.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH smatra takvu aktivnost grubim kršenjem Izbornog zakona, kao i nezakonitu aktivnost u vrijeme kampanje.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH će u svezi takve aktivnosti podnijeti kaznenu prijavu protiv. gosp. Josića, a uputit će tužbu Središnjem izbornom povjerenstvu.

Provedeni izborni stožer HDZ BiH još jedanput poziva sve svoje organizacije i članove na provedbu čiste i aktivne kampanje, kampanje u službi svojih birača i naroda u cijelosti, a u duhu usvojenog izbornog kodeksa HDZ BiH i drugih potpisanih izbornih kodeksa u ovoj kampanji, priopćeno je iz HDZ BiH.