Bivši hrvatski logoraši optužuju državnog tužitelja BiH

ratni zločin, Armija BiH, Jablanica, logor, Jablanica, hrvatski logoraši, Jablanica, muzej, tužba, Hrvati u BIH, Armija BiH, logori, hrvatski logoraši, Postrojba Zulfikar, ratni zločini, sipa uhićenje, mirsad tahirović, Jablanica, muzej, Jablanica, muzej, Jablanica, muzej
... tvrdeći da je glavni državni tužitelj Goran Salihović karakterizirajući taj logor kao sabirni centar uvrijedio Hrvate.

- Ovim potezom Salihović se svrstao u red bošnjačkih političara koji već godinama negiraju postojanje logora Armije BiH", rekao je predsjednik Udruge logoraša u BiH Mirko Zelenika.

Zelenika, koji je i osobno bio zatočen i zlostavljan u ovome logoru Armije BiH koji se nalazio u prijeratnom partizanskom muzeju u Jablanici, je dodao da je ogorčen tim potezom. Pojasnio je da je Armija BiH tijekom rata u zatočeništvu držala 891 Hrvata. Državno tužiteljstvo BiH je po navodima medija u Mostaru obustavilo istragu protiv čelnih ljudi toga logora, prije svih bivšeg upravitelja logora Ismeta Dedajića.

Predsjednik udruge hrvatskih logoraša upozorio je kako Državno odvjetništvo tijekom istrage nije pozvalo nijednog svjedoka iz ove udruge, smatrajući da državni odvjetnik Salihović stoji iza te odluke.

- Nijednog svjedoka iz naše udruge Državno odvjetništvo BiH nije kontaktiralo. Samo mu mogu reći (Salihoviću) da ga treba biti sram za ovo što je učinio hrvatskim logorašima, rekao je Zelenika.

Česte prigovore na račun državnog odvjetnika Gorana Salihovića imale su hrvatske i srpske stradalničke udruge smatrajući da štiti bošnjačke zločince iz proteklog rata, a njegovu smjenu tražili su i iz SNSD-a predsjednika RS-a Milorada Dodika.

HINA