Biskupi: Do sretnog braka plišanim medom i vožnjom balonom

ZAGREB - Ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za obitelj pripremio je i ove godine posebne publikacije za Svjetski dan braka, koji se obilježava druge nedjelje u veljači, piše Novi list.

Bračnim parovima tako, među ostalim, na svojim internetskim stranicama nude sasvim neobičan vodič: 101 romantičnu ideju za supružnike. Riječ je, kako navode, o prijevodu elektronske knjižice koju je izvorno napisao Michael Webb, Amerikanac koji je autor niza knjiga o romantici i koji je, zahvaljujući tome, gostovao u brojnim emisijama na američkim televizijskim postajama, među ostalim i u Oprah showu .

Verzija njegovog vodiča, dostupna na stranicama Ureda HBK za obitelj, prilagođena je, kažu u Uredu, hrvatskoj stvarnosti.

- Za neke ideje potrebno je imati određena novčana sredstva, a za druge tek dobru volju i ljubav za svoga supružnika - pišu na svojim internetskim stranicama dodajući da se nadaju da će 'svatko pronaći nekoliko ideja koje će moći provesti u djelo na radost svoje/ga supruge/a'.

Ideje koje se nude doista su raznolike. Prva ideja na popisu zvuči ovako: - Ako tvoj/a suprug/a odlazi od kuće na nekoliko dana, reci mu/joj da si zbog brige za njegovu/njenu sigurnost organizirala/o tjelesnu stražu da ga prati. Potom mu/joj daj malog plišanog medvjedića.

jutarnji.hr