Bioprognoza za ponedjeljak -U BiH sutra sunčano i vruće

žuti meteo alarm
žuti meteo alarm

Pod utjecajem visokih temperatura kod većine kroničnih bolesnika i meteoropata će, osobito u drugom dijelu dana, kada će biti izraženiji osjet sparine, doći do jačanja tegoba uz reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje i nervoze.

Planirane aktivnosti trebalo bi obaviti tijekom prijepodnevnih sati, a u najtoplijem dijelu dana izbjegavati boravak na otvorenom, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano i vruće.

Vjetar će biti slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23 stupnja, a na jugu zemlje i do 28 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19, a najviša dnevna oko 36 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije je jedino na području Krajine.

Temperature zraka danas u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 20; Bihać 25; Sanski Most 28; Iva-edlo i Prijedor 29; Gradačac 30; Sokolac i Srebrenica 31; Banja Luka, Brčko, Bugojno, Doboj i Tuzla 32; Bijeljina, Neum, Sarajevo i Zvornik 33; Livno 34; Grude i Trebinje 36 i Mostar 38 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.