BILEĆA: Strah od migranata ujedinio bilećke odbornike - Policija u selima dežura 24 sata

crna gora, migrant , migranti, Bileća

Skupština općine Bileća usvojila je danas zaključke kojima se, između ostalog, od Granične policije BiH i Policijske uprave Trebinje traži poduzmimanje neophodnih mjera za spriječavanje nelegalnog ulaska migranata u BiH i zaštitu imovine stanovnika na području bilećkih sela.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Skupština općine usvojen je zaključak u kome je zatraženo od Policijske uprave Trebinje da organizira prisustvo policije 24 sata na području sela u okolini Bileće radi zaštite imovine i lica na tom terenu.

Jedan od zaključaka je i da općina Bileća imenuje člana koordinacijskog tijela za migrantska kretanja, zatim da načelnik općine Bileća formira stručnu komisiju za procjenu nastale štete upadima, odnosno kretanjima migranata na području ove lokalne zajednice.

Odlukom Skupštine općine Bileća biti će osigurana obrana pred nadležnim pravosudnim organima Miloradu Čomiću iz sela Todorići koji je 5. listopada, nakon sukoba sa grupom migranata, ubio jednog od njih kojeg je zatekao u kući svog susjeda.

Predsjednik Skupštine općine Bileća Srđan Rogan rekao je kako je u vezi sa ovim problemom lokalna zajednica učinila maksimalno što je mogla, te da su ostale stvari na organima sigurnosti Srpske i BiH.

On je rekao kako je MUP Srpske maksimalno angažiran u zaštiti građana, istakavši da nitko ne može biti siguran zbog tolikog prisustva migranata.

“Ne mogu garantirati da će zaključci riješiti problem, ali sigurno je kako će popraviti situaciju u tom području. Samo pojačavanje policijskih patrola daje rezultate”, rekao je Rogan novinarima.

Zaključci koji su usvojeni na današnjoj sjednici biti će proslijeđeni Policijskoj upravi Trebinje i Graničnoj policiji BiH.

Mještani mjesne zajednice Krstače i sela u okolini Bileće zatražili su u nedjelju, 13. lsitopada, na prosvjednom skupu u selu Simijova da ih policija i lokalna vlast zaštite od migranata, kao i hitnu izvandrednu sjednicu Skupštine općine Bileća.