BIJELI BOŽIĆ: Snijeg stiže i u Mostar

Naime, u idućem razdoblju u Mostaru će temperature biti ispod prosjeka, a snježni pokrivač koji se polako približio našem području zahvatio je Rujište na kojem je prvi snijeg već pao, a do kraja ovog tjedna se može očekivati i u Mostaru, piše Dnevni list.

Niske temperature

- Početkom mjeseca prosinca temperature su bile ispod nule i tako će ostati i idućih nekoliko dana. Postoji velika mogućnost snježnog pokrivača u gradu Mostaru do kraja ovog tjedna, kazao je Željko Majstorović, klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda.

Do sredine mjeseca Mostar će, ali i cijela Hercegovina, biti u znaku niskih temperatura, zatim će temperature malo porasti, no bijeli Božić zasigurno će obilježiti većinu gradova BiH.
- Temperature će za Božić biti nalik onim pravim zimskima jer će biti ispod višegodišnjeg prosjeka, pa snijeg možemo očekivati u BiH, ali i samom Mostaru, kazao je Majstorović.

Predstojeće blagdane tako bi Mostarci mogli dočekati uz snijeg za koji ove godine postoji velika mogućnost, bar sudeći prema sadašnjim temperaturama koje su za iduće dane predviđene do -4 stupnjeva Celzijeva jutarnje, a do 0 dnevne.
Što se tiče same zime, ona će ove godine biti nešto hladnija nego što je to proteklih godina bila, ali katastrofalne elementarne nepogode koje su prošle godine zahvatile cijelu BiH pa tako i grad na Neretvi ove godine ne prijete.
- Zima će biti malo oštrija, ali u svakom slučaju ne koliko je bila protekle godine. Prema prognozama, zima će biti u granicama ili nešto iznad višegodišnjega prosjeka što se tiče temperatura, dok bi količine padalina trebale biti nešto ispod višegodišnjega prosjeka, kazao je Majstorović.

Oštra zima

Zima je, prema svemu sudeći, tako konačno stigla u Mostar što je vidljivo i po hladnim jutrima te temperaturama koje su uistinu niske. Prvi snijeg u nekim gradovima već je pao, a hoće li se najave za Mostar ispuniti, valja pričekati još par dana.