BIH: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vrijeme u BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza
Količina padavina u proteklih 24 sata kretala se od 56 mm koliko je izmjereno u Bihaću, 21 u Banja Luci, 20 u Drvaru, 19 u Sanskom Mostu, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 19 mm. 

Temperatura zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Bihać, Mrkonjić Grad i Drvar 12, Gradačac, Sanski Most, Han-Pijesak i Jajce 13, Tuzla, Bugojno, Zenica, Sokolac, Prijedor i Derventa 14, Doboj, Zvornik, Srebrenica, Bijeljina, Goražde i Bileća 15, Ivan-sedlo 16, Sarajevo, Banja Luka i Livno 17, Mostar i Trebinje 19, Neum 23, Stolac 24, Ljubuški 25 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je grmljavina. Nešto manje naoblake bit će uglavnom prijepodne u istočnim područjima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura na zapadu i sjeveru između 12 i 17, u centralnim i istočnim područjima od 17 do 23, na jugu do 25 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno, a tokom dana pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)