BIH: Oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vrijeme u BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza
Količina padavina u proteklih 24 sata kretala se od 83 mm koliko je izmjereno u Neumu, 43 u Drvaru, 40 u Tuzli, 37 na Kupresu, 27 u Ljubuškom, 17 u Zenici, 11 u Livnu, 10 u Trebinju i na Bjelašnici, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 10 mm.

Temperatura zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo i Han-Pijesak 11, Bihać, Livno, Sokolac i Kupres 12, Bugojno, Sanski Most, Mrkonjić Grad, Prijedor i Drvar 13, Sarajevo, Banja Luka i Jajce 14, Gradačac, Derventa, Goražde i Ljubuški 15, Mostar, Tuzla, Zenica, Doboj, Srebrenica, Neum i Bileća 16, Bijeljina i Zvornik 17 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 11 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i uglavnom svježije u odnosu na prethodne dane. Nešto više padavina bit će u južnim i istočnim djelovima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 14 do 23 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa kišom, a moguća je i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 19 stupnjeva.

DOLAZAK LJETA

Astronomski ( kalendarski ) početak ljeta ove godine je 21.lipnja iza podne, točnije u 13:28 po našem vremenu. Od tog trenutka i službeno je započelo kalendarsko ljeto! Dan je tog datuma najduži, a noć najkraća. Ljeto će trajati sve do 23. kolovoza kada nastupa jesen.

IZVJEŠTAJ O ZEMLJOTRESU

Dana 21. 06. 2010. godine, uređaji u Centru za seizmologiju, Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu, registrirali su u 01 sati i 13 minuta jači zemljotres 110 kilometara zapadno od Sarajeva na području Livna. Magnituda potresa u hipocentru je iznosila 4,4 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio VI stupnjeva Merkalijeve skale. Zemljotresi ove jačine mogu prouzrokovati materijalnu štetu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)