BiH će nestati do 2035. godine

...kojoj će nestati BiH i Bjelorusija, dok će biti formirana velika Albanija.

Na temelju analiza ekspertnih grupa, na čijem čelu se nalaze Zbigniew Brzezinski i Samuel Huntington, ruski stručnjaci su ocijenili da će BiH podijeliti Srbija i Hrvatska, dok sa jačanjem islamskog faktora, posebice u Francuskoj, postoji mogućnost da se u Europi pojavi lobi za ukidanje državnosti BiH, piše Dnevni avaz.

"Teritorij BiH može biti podijeljena između Srbije i Hrvatske, što je slučaj kada Beograd i Zagreb, ipak, mogu naći zajednički jezik", ocjenjuju ruski stručnjaci.

Kao kompromis za Tursku, doći će do političkog ujedinjenja Albanije, koja osim pripajanja Kosova, može dobiti i zapadne dijelove Makedonije, što je više nego vjerojatno, ako se uzme u obzir da stanovništvo te zemlje 30 posto čine Albanci.

Svoje geografske granice može značajno proširiti Mađarska, koja u povoljnoj političkoj konjukturi može da povrati dio rumunjske Transilvanije, kao i Sjeverni Banat u Vojvodini u Srbiji.

Za gubitak Transilvanije, Rumunjska može da dobije ne samo Moldaviju, bez Pridnjestrovja, koje će pripast i Rusiji, nego i teritorij južnog dijela Odeske oblasti.

Bjelorusija će nestati i postat će dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine.

Tužna sudbina, ocjenjuju eksperti, čeka Poljsku, koja može izgubiti etničke njemačke prostore Pomeraniu i Silesiu, a ako se dogovore Moskva i Berlin može izgubiti i svoje sjeveroistočne prostore, pri čemu bi Rusija ustupila Nijemcima Kaliljingradsku oblast.

Ukrajina bi mogla od Poljske uzeti dio teritorije Podkarpatske i Ljuljinske oblasti.

Serija velikih teritorijalnih promjena počet će u Britaniji, gdje će Škotska već ove 2013. godine proglasiti nezavisnost na referendumu, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske.

Ozbiljne promjene slijede u Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, pa će Katalonci i Baski proglasiti neovisnost od Španjolske, što će imati posljedice i u susjednoj Francuskoj, gdje će početi "raspad multikulturalizma".

Na jugu Francuske će nastati islamska država, a oblast Loren će se priključiti Njemačkoj.

Raspat će se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji, dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti neovisnost.

Velike promjene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći zadržati Čečeniju i Dagestan.

Kao zaključak, ruski eksperti ističu da ne treba ozbiljno shvatati ovakve teritorijalne promjene, do kojih može doći samo ako se podudari veliki broj čimbenika, u prvom redu socijalno-politička nestabilnost u Europi.

Međutim, vjerojatnoća da će se 2035. godine politička karta Europe približiti ovom obrascu, postoji i to treba u najmanju ruku primiti k znanju.