BHANSA dobitnik nagrade Europske komisije

primorac bhansa
Prestižna nagrada Single European Sky uručena je direktoru BHANSA-e Davorinu Primorcu na svjetskom kongresu pružatelja usluga u zračnom prometu koji se održava u Madridu. Nagrada je uručena od strane gospođe Violeta Bulc, povjerenica europske komisije za transportnu politiku.

Nagrađeni projekt odnosi se na slobodno planiranje i provedbu letova putničkih zrakoplova, bez obzira na podjelu zračnog prostora među ovim državama ili granicama njihove odgovornosti, po jugoistočnoj osi iznad 10.000 metara.

- Drago mi je što je Europska komisija prepoznala značaj ovog regionalnog koncepta koji značajno poboljšava sigurnost zračnog prometa, ali i efikasnost u pružanju usluga u zračnom prometu - ističe Primorac.

EUROCONTROL je još prije devet godina započeo koordinirani razvoj i implementaciju Prostora slobodnih ruta, usko surađujući s civilnim i vojnim stručnjacima za projektiranje zračnog prostora, europskim državama, pružateljima usluga zračne navigacije, korisnicima zračnog prostora, organizacijama za planiranje letova i drugim relevantnim međunarodnim tijelima. BHANSA aktivno se uključila u ove aktivnosti, a dobivena nagrada potvrda je kvalitetnog i ozbiljnog rada.

Skup u Madridu završava se danas potpisivanjem Memoranduma o suradnji za novu Zajedničku inicijativu zemalja jugoistočne Europe (SECSI).

FENA