BH. Konzorcij dobio posao izgradnje Dionice Gorica - Drivuša na koridoru 5c

autoputevi, koridor 5c, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

„ Od devet pristiglih ponuda kod četiri kompanije uočene su velike greške. Nakon svih potrebnih radnji sada je definitivno da je  bh. konzorcij, čiji je nosilac projekta „Euro-Asfalt" iz Sarajeva, uz GP „Put", „Hidrogradnju" i ŽGP imao najbolju ponudu koja iznosi 23.996.710 eura.  Iza njih, najbolju ponudu je dala slovenačka kompanija SCT - 24.065.917 eura, a treća najpovoljnija je bila ponuda „Alpine Bau" iz Austrije, zajedno sa „Koteksom iz Osijeka" čija je cijena bila 28. 596. 634 eura".

Sada, kada je izvjesno da su bosanskohercegovačke kompanije dobile ovaj veliki posao, slijedi daljnja procedura. Federalna direkcija autoputeva će već sutra poslati pismo prihvatanja , draft Ugovora i zahtjev za dostavu bankovne garancije.

„ Bh. Konzorcij ima rok da  najkasnije u narednih 28 dana dostavi bankovnu garanciju, nakon čega ćemo potpisati Ugovor. Nakon toga, Federalna direkcija autoputeva ima obvezu da ih uvede u posjed. S obzirom da je već ranije završen posao oko ekspropijacije zemljišta i dobijanja građevinske dozvole, relano je očekivati da već krajem rujna započnu radovi na ovoj dionici. Time je Direkcija ispunila obećanja kada je rekla da će tijekom ljeta ove godine biti otvorena  tri gradilišta", rekao je Erdal Trhulj, direktor Federalne direkcije autoputeva.