Bevanda tražio poništavanje natječaja za direktora HT

Kako doznaje Dnevni list ovo je predložio federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda zbog , kako je obrazloženo, kršenja procedura u natječaju.

Bevanda je zatražio imenovanje v.d. direktora HT-a Mostar do konačnog rješenja slučaja i očitovanje resornog ministra Naila Šećkanovića o ovome problemu. Na koncu se ipak dogodilo to da očitovanja Šećkanovića nije bilo, te da se glasovalo o poništenju natječaja.

Za poništenje su bila tri ministra iz HDZ-a BiH, dok su Gavrilo Grahovac i najvjerojatnije Perica Jelečević bili protiv. Svi ostali ministri bili su suzdržani, iz čega se vidi da se u ovom slučaju isključivo radi o sukobu između stranaka zbog HT-a.

Na sjednici nije postignut ni dogovor o smjenjivanju članova Nadzornog odbora HT-a koji su u tom tijelu predstavljaju Vladu, a koji na posljednjoj sjednici Nadzornog odbora HT-a nisu htjeli postupiti po nalogu Vlade i glasovati za imenovanje Stipe Prlića na mjesto direktora.

Razgovori o ovome pitanju bit će nastavljeni na nekoj od narednih sjednica.

Trakavice oko imenovanja direktora HT-a Mostar traju već duže vrijeme a jedini gubitnik u cijeloj priči je mostarsko poduzeće koje zbog toga trpi gubitke. Na zadnjoj sjednici Nadzornog odbora mostarskog HT-a početkom prosinca na kojoj se nakon sedam mjeseci trebalo potvrditi imenovanje Stipe Prlića za predsjednika Uprave ove kompanije sve je propalo zbog tri člana koji su odbili glasovati o Prlićevu imenovanju.

Predsjednik Nadzornog odbora Žarko Pušić tada je kazao da su tri člana ponovno izvršila opstrukciju, što je spriječilo Nadzorni odbor da glasuje o imenovanju direktora.

Dnevni list navodi kako imenovanje Prlića za direktora već mjesecima koče kadrovi HDZ-a BiH kako u Vladi tako i u Nadzornom odboru HT-a pozivajući se na loše poslovanje poduzeća pod vodstvom Prlića.