FOTO  BANJA LUKA Puštena 23 lampiona za rođendan Davida Dragičevića

BANJA LUKA Puštena 23 lampiona za rođendan Davida Dragičevića
Haber.aa.com.tr

Članovi grupe "Pravda za Davida" večeras su pustili 23 lampiona u obliku srca, kod kuće obitelji Dragičević, kako bi obilježili 23. rođendan koji bi David Dragičević danas proslavio da je živ.

Prethodno su zapalili svijeće na ušću Crkvene u Vrbas, na lokaciji na kojoj je pronađeno tijelo mladića iz Banjaluke, te položili crvene ruže. Nakon obilježavanja pored Vrbasa, članovi grupe "Pravda za Davida" zapalili su svijeće i ispred kuće Dragičevića, a za vrijeme okupljanja postavljen je i video bim na kojem su bile poruke "Pravda za Davida" i "Tko je ubio Davida?". Okupljeni su, kao i ranije s podignutim pesnicama pjevali pjesmu "Klinac u getu".

"Ispred prazne kuće Dragičevića šaljemo jasno poruku, mi se svakodnevno okupljamo ali danas je poseban dan, dan kada bi David da je živ slavio svoj 23. rođendan. Nažalost ovo je druga godina kako ne slavi svoj rođendan, kuća iza nas je prazna", kazao je Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida" i dodao da su tu kuću ispraznili pojedinci iz "institucija koji sebi daju za pravo da zataškavaju zločin.

On je istaknuo da će nastaviti mirno i dostojanstveno ustrajati na onome zbog čega su se 26. ožujka 2018. godine pojavili na Trgu Krajine u centru Banjaluke, na istini i pravdi i dok pravi ne budu privedeni svi odgovorni.

David Dragičević (21) je nestao 18. ožujka 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužiteljstvo podignulo protiv nepoznatih izvršitelja, mladić je ili bježao od počinitelja pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. ožujka 2018. godine roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizirali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubojstvu. Okupljanja građana zabranjena su od 25. prosinca 2018. godine.