Baka Ruža lagala o spašenim štencima kako bi zaštitila maloljetnu susjedu?

Prema riječima stanovnika Ćurčić Luga, baka je vjerojatno odlučila objaviti da je spasila psiće kako bi zaštitila djevojčicu i njezinu obitelj. Upravo stoga u medije je odaslana fotografija bakice koja u naručju drži "spašene" psiće. Ipak, novinarka NineMSN-a otkrila je da je baka ovo učinila u dogovoru s roditeljima djevojčice. "Baka Ruža je samo željela zaštititi djevojčicu i njezinu obitelj", stoji u tekstu. Sumještani bešćutne djevojke podržali su potez bake Ruže naglašavajući da ne razumiju zašto se tolika hajka digla protiv djevojke kad je ubijanje štenaca i mačića u njihovom kraju "normalna stvar". Novinarka ninemsna navodi da se i mnogi forumaši internetskih portala u regiji pitaju "zašto se toliko panike diglo oko samo nekoliko štenaca".

BiH policija je s djevojkom obavila obavijesni razgovor, ali zasad nije poznato hoće li protiv nje biti podignuta optužnica. Prema BiH zakonima, osoba koja muči ili ubije životinju može se kazniti novčanom kaznom.

Podsjetimo, kako je tada objavljeno, baka Ruža je, dok je radila na polju, začula skvičanje u obližnjem potoku. Kad je krenula za zvukom, u šipražju je, mokre i promrzle, pronašla pet psića, koje je odnijela kući i nahranila.